fredag 17 december 2021

Frida Braxell - Nästa år är vårt


Frida Braxell är från Göteborg, men bor numera i Stockholm. Hennes debutalbum släpptes för snart tio år sedan, där låten Silvertejp, som blev en hit, finns med. Senaste albumet, Livet & ångesten, släpptes 2019. Grunden har varit visa, även om vissa låtar har varit mer åt det poprockiga hållet. Som titelspåret på det senaste albumet. Nästa album kommer nästa år, det fjärde i ordningen. 

Den första singeln från albumet, Nästa år är vårt, släpps idag och är en låt som är formad som ett hopp, en tro på något annat. En önskan. Kanske en nystart efter allt med corona, efter en kraschad relation eller bara från mörker och jobbiga tankar. Ett nytt datum, en början på något annat, något ljusare. 

Jag tycker låten är bra på att sprida hopp, vad som än har varit jobbigt för den som lyssnar. Nystarten kan gälla lite vad som helst. Musikaliskt är det en förhållandevis lugn poplåt som ökar i tempo framåt slutet och Fridas röst är perfekt för budskapet. Det är lätt att bli glad av den och ryckas med. Skåla och hoppas att ens ljuva önskningar slår in.

Lyssna på singeln här nedan!