torsdag 20 augusti 2020

Ludvig Nordholm - Lilla Löparen/Inte riktigt än (Lilla mjölken)


Små Varelser är ett kommande konceptalbum av Ludvig Nordholm som behandlar bland annat psykisk ohälsa. Idag släpper Ludvig en dubbelsingel med låtarna Lilla Löparen och Inte riktigt än (Lilla mjölken) från just Små varelser och det rör sig om proggig vispop. Texterna känns väldigt bearbetade och fyndiga och det känns som att Ludvig är en berättare som jag hade kunnat lyssna till länge och hört hen berätta om små detaljer i vardagslivet. Ludvigs röst passar verkligen i berättande texter. Tänk Lars Winnerbäck i början av hans karriär. 

Jag fastnar mest för texten i Lilla Löparen som behandlar stress och den där känslan att man måste ställa upp hela tiden. Om osäkra anställningar och ett ohållbart samhälle. Melodimässigt så fastnar jag mer för Inte riktigt än (Lilla mjölken) som har en refräng som sätter sig på alla möjliga sätt och som kommer få många att sjunga med. Fint med handklappet i slutet av låten också. 

Överlag är det två bra låtar som jag kommer ta med mig i höst och som kommer göra kvällarna märkbart ljusare. Och även jag kommer sjunga med i Inte riktigt än (Lilla mjölken).

Lyssna på låtarna här nedan och kika gärna in på Ludvigs online-spelning som kommer hållas ikväll torsdag. Kolla in eventet här