måndag 17 juli 2017

"Många av texterna på plattan handlar om att ge upp"

Foto: Press

I slutet på juni släpptes Pages nya skiva Det är ingen vacker värld men det råkar vara så det ser ut. Förra skivan Hemma kom 2013 så det känns fint att återigen dyka ner i svensk synthpops finaste band. Här nedan går Eddie Bengtsson igenom skivan, låt för låt. 

Krasch 
- Om att inte orka mer helt enkelt. Just den där känsla av att man märker att det håller på att gå åt skogen och man kan inte göra något åt det överhuvudtaget. 

Spottar Långt 
- Om att bli påverkad av och påtvingad saker som är skit helt enkelt. Även en kommentar till kommersiella musikbranschen som konstant spottar ur sig dynga, men som ändå en majoritet av folket köper rakt av. Samtidigt så är det en kommentar åt all media, politiker, journalister och myndighetspersoner och proffstyckare.  

Lägger Av 
- Återkommande temat och att bara skita i allt. Hela den här ”pärlor för svin”-grejen. Ett ifrågasättande av varför man håller på överhuvudtaget, frustrationen över att inte nå fram. Det klassiska: Det finns tre sorters människor; de som gör så att saker händer, de som ser att saker händer och de som undrar ”va fan är det som händer”. 

Låt Det Gå 
- Den text som mest skiljer ut sig från det anslagna temat. Mer som en klassisk Page-text; ett förhållande och omskrivna sexanspelningar. ”Låt det gå”… ja, ni fattar. 

Det Var Ingenting 
- Tillbaks till frustrationen, tröttheten och mörkret. Och mörkare än så här kan det inte bli. Den kan tolkas som om att ge upp, falla ner och dö, men även om att falla i de där groparna som andra gräver. Från ordspråket ”den som gräver en grop åt andra faller ofta själv däri”. Här blir det mer ”Den som gräver en grop åt andra lyckas med att få dem att falla däri” 

Är Det Jag Som Är En Idiot? 
- Om känslan av att man tycker någonting och så visar det sig at man är den enda som tycker så. Men även om att bli lurad och inte inse att man blivit det, för man förväntar sig inte att ”de” ska lura en. Och skulle man höja sin röst, så är det ändå ingen som lyssnar. Och om att hoppas och tro att saker och ting kommer att lösa sig, för det säger ”de” ju att det ska. 

Utanför 
- Om att vara på ett ställe där man egentligen inte alls vill vara och alla intrycken från det får en att bara vilja fly därifrån, en konsert, en fest, ett jobb, ett dansgolv. Och om känslan av att inte passa in. 

Sånt Som Inte Går 
- Kan vara" om ett förhållande som inte längre fungerar. Men kanske också om att ställas inför val och av någon anledning alltid välja fel. 

Min Gata 
- Om min barndomsgata i Limhamn. 

För Någon 
- Se, en förhållande-text till! Om ett obalanserat vuxet förhållande. Om att försöka upprätthålla en fasad av att allting är så bra. 

Tid För En Kyss 
- Den första låten som jag skrev inför den här plattan. Kärleks- och förhållande-temat är tydligt. Om att ta sig tid till att visa vardagskärlek, en kram, en smekning, en blick, en kyss. Alla viktiga saker som man kan råka ”glömma bort” efter ett tag i ett förhållande. 

- Många av mina texter skriver jag så att man ska kunna tyda dem på olika sätt. Så även om jag verkar säga en sak i texten, så kanske jag egentligen säger en helt annan sak. Dock är det ganska tydligt att många av texterna på nya plattan handlar om att ge upp, att lägga av, att gå in i väggen, att bli lurad och påverkad.

Det är ingen vacker värld men det råkar vara så det ser ut finns att köpa på bland annat Hotstuff