lördag 29 mars 2014

Själv vill jag bara låta kroppen vara

Jag får ibland frågan vad jag har för utseendemässiga preferenser och svaret är att mina känslor är de enda preferenser jag har! Eller i varje fall de största. Jag menar inte att utseende är helt irrelevant, det vore att ljuga, däremot är det långt ifrån att vara särskilt viktigt. Känner jag något för någon så blir personen tveklöst vackrast. Jag tycker att det fokuseras alldeles för mycket på utseende, så till den grad att människor hulkar över toaletten för att de på något sätt ser ut eller inte ser ut. Själv har jag haft ganska stora problem med mitt utseende men tycker om mig själv mer idag än vad jag gjorde för sex år sedan då jag såg bättre ut. Nu för tiden vill jag bara låta kroppen vara. Den används till det här. Den ser ut såhär. Ibland ser håret för jävligt ut, hyn likaså och ibland har jag ringar under ögonen. Min famn är inte vacker och inte ens kanske särskilt trygg men den är minsann närodlad och helt ekologisk! 

Det sägs ibland att vi kan vara i vilken storlek vi vill men ändå ska vi hela tiden tänka på den där kroppen och hata eller älska extrakilon. Kroppen som åsikt - vilken kroppsdel gillar du bäst och vilken har du mest komplex för? Ja, hen har ju lite mage. Så går du ner 20 kilo! Är en inte en del av idealet måste en gå ut med att säga att hen älskar sin kropp ändå. Själv vill jag bara låta kroppen vara. Känna att jag tycker om mig själv och att min kropp är en del av mig. Tänka att rynkor är känslors väg genom kroppen. Ändå är det många som inte verkar tro på det innerst inne eller leva efter det ytterst ute. Utseendet står hela tiden i fokus och jag önskar att det inte var så. 

Jag tycker inte min kropp är särskilt fin, och det är klart att jag skulle kunna förändra både det andra och det ena. Men jag är helt enkelt inte längre särskilt intresserad av att göra det. Det finns ju så mycket annat att bry sig om - hela tiden! Jag vill helt enkelt inte lägga någon större värdering vid kroppen. Jag har de senaste åren velat komma bort från att känna mig nöjd till stor del ska handla om hur jag ser ut och vad andra tycker om hur jag ser ut. Nu för tiden vill jag bara låta kroppen vara. 

Jag vet hur fint det känns när en uppfattas som attraktiv även när en inte lagt ner varken tid eller energi på att uppfattas just så. När hjärtat bultar och jag faktiskt låter det bulta utan att jag låter utseendet stå i vägen för det. Varför låta hjärtat falla på mållinjen? Jag vet av erfarenhet att tidiga morgnar när en kan flytta handen lite och försiktigt smeka den över bar varm maghud är det allra finaste, just på grund av känslan. Det har jag lite mage att säga och mycket mage att känna! 

3 kommentarer:

 1. Jag ler och känner att jag blir varm inombords.. För återigen har du satt huvudet på spiken och jag önskar så innerligt att fler kunde tänka så.
  Sedan skall jag inte sticka under en stol med att jag både kan tycka illa om mitt eget utseende ibland. Men ja, jag är inte mer än människa och alla har vi nog våra dagar.

  Och jag har verkligen velat kommentera här länge men fick prestationsångest efter att du skrev det där med boken... För jag vill ju så hemskt gärna ha en personligt skickad från dig - men en liten autograf.. Men så blev jag blyg.. Och ja .. *ler lite*
  Så himla fjantigt .. :)
  Men vill du så får du hemskt gärna skicka ett x ...
  Maila mig bara kontouppgifter och sånt... Hondjur @ live.se

  Tack - och allt det där. Igen. För att du delar dina ord och tankar!

  Elin - www.hondjuret.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din jättefina kommentar! Och ja, en är inte mer (eller mindre) än människa. Tror också att vi alla har sådana dagar. Tack så jättemycket för att du vill läsa! Har skickat iväg ett mail till dig nu. Oskar

   Radera
 2. Själv kan jag inte låta bli att fundera på hur det skulle vara om folk brydde sig lika mycket om att ta hand om sig själva (med ordentlig kost, lämplig träning, bra sömn osv) som de bryr sig om utseendet... Jag tror att alla skulle bli gladare då, åtminstone är det så för mig själv. Sedan är det klart kul att känna sig snygg också, men vem gillar inte att titta på sådant som är fint oavsett vad det är? Det är väl just när utseendet blir på bekostnad av andra som det blir tokigt.

  SvaraRadera