torsdag 13 juni 2024

NicoleK - Tell them (Feat. Ola Rapace)


NicoleK skildrar ett drömskt elektroniskt landskap i singeln Tell them. Nicole och Ola Rapace låter återigen sina röster mötas och om en morgon efter en fest som pågått hela natten skulle tonsättas så hade det låtit ungefär såhär. Jag gillar att både drömmar och mardrömmar tar sig in i låten och man vet inte vem som riktigt vinner. Nicoles musik är ett sökande och ett utforskande av känslor. En resa genom själen och hon väjer aldrig för att skildra det mörka och destruktiva. 

Cold, som hon släppte med Ola i maj, gav hela själen rysningar då de bådas röster slog ned som blixtrar i det lugna arrangemanget. Olas röst berättar sig igenom mörkret, berättar sig genom kylan. Nicole släppte Min man han sa i slutet av maj. En kärlek som plötsligt klyvdes itu men kommer de hitta tillbaka till varandra? Allt förvrängs, rösten, melodin, verkligheten kommer in som en käftsmäll. Det finns en del David Lynch i Nicoles musik där det drömska och mardrömslika liksom går hand i hand genom hjärnan, genom alla relationer som skildras. 

Tell them är som sagt ytterligare ett möte mellan Ola Rapace och Nicole och det är på många sätt en låt som har mycket puls både i text och i musik. Det är en pulserande natt eller som sagt, en morgon efter en fest som pågått en hel natt. Man kan tolka låten på olika sätt, som alltid med Nicoles låtar men för mig handlar det mycket om människor som sprider en massa rykten och att det är rätt skönt att få knipa deras munnar och fördomar. Den klyver alla rykten för att först flörta och förstärka dem och så plötsligt; ett skott genom alla ord, genom alla fördomar. Jag gillar verkligen det tungt pulserande arrangemanget och hur ljus och mörker liksom gör en duett med varandra. Något som lindrar och krossar en på samma gång. Nicole är fantastisk på att leka med kontraster.

Lyssna här nedan!