torsdag 2 maj 2024

Alisha - Låt oss gå


Första gången jag hörde Alisha Höglund var när några tjejer lyssnade högt på henne på bussen in till stan. Jag bodde själv i Eklanda och normalt sett så tycker jag inte det är jättekul när folk lyssnar på musik utan hörlurar i offentliga sammanhang, men jag gillade det jag hörde och googlade fram vem artisten bakom låtarna var. I juli 2019 kom hennes debut-EP Don’t close your eyes men det var just det man ville göra när man hörde musiken. Blunda och känna sig in i orden. De starka, de känslofyllda. Lyssna exempelvis på fina Suffocating eller den akustiska och vackra One day som fick liv på efterföljande EP:n Waste of words. Alishas tolkning av Come as you are är precis så som jag önskar att alla tolkningar vore. Man klär låten i sitt eget uttryck, sin egna själ. Man behåller det unika i låten men tillägger det som är unikt i ens eget uttryck. 

Ever left som släpptes som singel 2021 blev en favorit där på bussen och det är den fortfarande. En djupt berörande låt där Alisha sjunger helt fantastiskt. Naturen kommer in på ett hörn i låten och det bidrar med ytterligare dynamik i en låt som både känns fri och sluten. Livet och sorgen hand i hand. 

Efter en musikalisk paus så är nu Alisha tillbaka med singeln Låt oss gå. Ett nytt kliv och ett skifte av språk för Alisha alltså. Låten har ett stort leende på läpparna och orden formas verkligen likt hjärtan. Det sprudlar verkligen om kärlek och det är som man hade ett förälskat par i kroppen, så glad blir man. Man vågar plocka ner stängslet och alla hinder och låta personen komma nära. Det får bära eller brista. Det är ingen dansant låt på det sättet, men låten har ett härligt gung och skapar en skön chill känsla som får en att verkligen fastna. Alisha har utlovat mer musik inom kort och det ska bli väldigt spännande att få följa hennes nästa kliv. Det märks att hon känner sig hemma i sitt nya uttryck och att hon har filat på det ett tag, bäddat upp för nya scener och förmodligen även för fler tillfällen där folk lyssnar på henne utan hörlurar på bussen in till Göteborg.

Lyssna här nedan!