lördag 16 maj 2020

Offren blir ofta osynliga

Jag minns när många försvarade Anders Borg när han hade tafsat på människor och blottat sig. Typ med att alla kan göra misstag och många visade medkänsla och förståelse. Nu är det samma kring Paolo Roberto som gripits för sexköp, att alla kan begå misstag och att det är starkt att han ska uttala sig i media och tyvärr är det ju en del som betett sig som svin, men som sedan föreläser om vilka svin de varit och på så sätt kan tjäna pengar på att de varit svin, vilket också är svinigt förstås. 

Jag tycker att det blir svårt att lita på människor som säger att nu ska de söka hjälp, precis när de blivit påkomna. Som om de aldrig sökt hjälp om de inte blivit påkomna. Vilket de förmodligen inte hade. 

Sant är att människor begår misstag, men varken att tafsa, blotta sig eller köpa människor kan väl ses som misstag på det viset, snarare grundar det sig i en jävligt vriden syn på människor och särskilt då kvinnor i dessa fall. 

Med det sagt så är det inte särskilt synd om dessa människor och fokus borde verkligen inte rikta sig mot dem, utan snarare mot deras offer. Men tyvärr blir offren ofta osynliga, medan förövare försvaras. Så klart försvaras dem inte av alla, men en alltför stor del. Jag spyr på det.