onsdag 30 januari 2019

Kajsa Larsson - Stories


Jag sitter i ett snötäckt Göteborg och jag vill allra helst sitta hemma under en filt och vänta på att våren ska måla hela världen lite varmare igen. Mitt i denna kyla släpper Kajsa Larsson sin nya EP Stories. Den består av tre låtar, en på svenska och två på engelska. Kajsa fick Ted Gärdestadstipendiet 2008 och kunde med hjälp av de pengarna spela in sin debut-EP Om dig, som var helt på svenska. 

Stories inleder Tre minuter som i nästan fem minuter tar oss igenom ett känslomässigt avsked, det är tre minuter till bussen kommer och vad finns kvar efter de tre minuterna? Tar allting slut? Kajsas röst är stark, jag ser situationen hon sjunger om framför mig och det är Tre minuter jag fastnar mest för, men även avslutande Stories är väldigt vacker, i sin vemodighet. Den tar sig in i hjärtat. Dock har jag lite lättare att fastna för när hon sjunger på svenska. Det blir en lite annan grej. Låtarna har annars både en varm känsla och personlighet och de pendlar mellan soul och mer country-anstruken pop. Själv anser jag inte att det är något problem att pendla mellan olika genrer, Kajsas röst för samman de olika låtarna på ett fint sätt. Hon har liknats vid Lisa Nilsson och det känns som en träffsäker liknelse. Jag hade gärna hört mer av Kajsa för det låter bra, ärligt. 

Lyssna på Stories här nedan!