fredag 20 oktober 2017

"Spelningen i Göteborg var en av de roligaste i år"

Foto: Press

Punkbandet Mimikry har varje månad sedan april släppt en ny singel digitalt. Oktobersläppet blev en cover på Timbuktus Alla vill till himmelen men ingen vill dö, som Martin Westerstrand från Lillasyster gästar på! Nyligen gjorde Mimikry en grym spelning i Göteborg och här nedan berättar trummisen Heavy om den spelningen och om nya singeln. 

Hur upplevde ni spelningen i Göteborg? 

- Den spelningen var absolut en av de roligaste i år. Dels för att Tony på Belsepub är en jävligt trevlig och bra arrangör, dels för att det var slutsålt och ett jävla drag, men så klart blev det extra kul för att Martin kunde gästa oss på scenen för första gången. 

Har ni någon speciell mindre känd anekdot från karriären som ni vill berätta mer om? 
- En rolig, eller ja, särskilt roligt var det ju inte då, men nu efteråt, är när vi spelade i Skövde för längesen. Mia stod böjd på scenen och fipplade med en stämapparat på golvet, samtidigt som hon lutade sig mot golvet med den andra handen. Bredvid henne stod Hjalle på en stol för att sätta upp backdropen. När Hjalle var klar hoppade han ner från stolen rakt på Mias hand. Det resulterade i ett brutet finger, ungefär 10 minuter före spelning! Men Mia bet ihop och spelade trots att det så klart gjorde skitont. Och efter spelningen spenderade vi halva natten på akuten där Mia fick gips och omvårdnad. Dagen efter spelade vi i Stockholm, och Mia fixade det med gips! En hjältinna! 

Vad har ni själva för relation till Alla vill till himmelen men ingen vill dö? 
- Det är nog ungefär som de flesta. Man har hört den massa gånger, eftersom det är en så stor hit. Men framför allt är ju texten fenomenal, säger det mesta om egoismen, och det känns som att den texten passar Mimikry väldigt bra, med allt vad vi står för. 

Kan vi förvänta oss en Mimifierat 2 någon gång i framtiden? 
- Det är inget vi diskuterat än så länge, så det blir nog i så fall i en väldigt avlägsen framtid.

Till sist, vad är den största drivkraften till att hålla igång idag? 
- Det är nog att försöka hitta nya idéer. Som nu när vi satsar på att släppa en singel i månaden. Det är ju en sån där idé som gör att det känns roligare än om vi bara hade släppt en skiva som vanligt, som vi gjort en massa gånger tidigare. Så det gäller att hitta nya roliga utmaningar, spela på nya ställen, göra nya låtar osv. Så att det händer nåt. Då är det kul, och då fortsätter man.

Lyssna på nya singeln här nedan!