fredag 21 mars 2008

Håkan Hellström - För sent för Edelweiss


Musik är egentligen både en flykt och en väg hem, men det är alltid flykten som är den vackraste.
Flykten från livet, istället för de som alltid vill vara på samma plats.

"vad jag bryr mig om nu, är att från samma säng, lyssna till samma regn"

Håkan Hellströms nya skiva är fin. Det är den fina scenen i början innan kaoset börjar. Den som kommer slita isär en. I vissa låtar är kaoset redan där. Det är känslorna bakom orden som betyder något, orden i sig är inte viktiga. Jag tänker att jag saknar dina handflator i mina. Jag vill vara det viktigaste och vackraste någon har gett dig. Vill höra dig lova att det alltid ska vara vi. Höra dig säga att vi alltid kommer vara sommar, aldrig kommer börja blåsa. Om det skulle hända, så är vi varandras livlinor. Men varför skulle jag någonsin låta dig blåsa ner?

"vad jag bryr mig om är att höra dig andas"