tisdag 15 maj 2012

Gröna och Svenska appar för iPhone

Blocket
Blockets app hjälper dig att hålla koll på de senaste annonserna. Appen fungerar utan några större problem och det är enkelt att lägga in egna annonser via appen. Fynda second hand! Appen är gratis och nedladdning sker via App Store

Djurvänligt
Djurvänligt är en app från Djurens Rätt. Vill du vara en djurvänlig konsument så bjuder appen på en del information. Få information om produkter som ej har testats på djur och hitta butiker runt om i Sverige som inte säljer päls. Information hade dock gärna fått vara lite mer utförlig. Appen är gratis och nedladdning sker via App Store.

Fairtrade Sverige
En innehållsrik app som hjälper dig att bland annat fika rättvisemärkt. Genom att scanna streckkoden på en Fairtrade-märkt vara i butiken kan du också direkt få information om produkten. Appen är gratis och nedladdning sker via App Store

Grön Guide
Naturskyddsföreningens utförliga app Grön Guide hjälper dig att välja rätt produkter efter vilken årstid det är. Den hjälper dig att välja rätt frukt, rätt fisk och rätt grönsaker. Appen ger dig även tips på hur man bor miljövänligare och hur man enklast reser utan att slita ut miljön. Utförlig information hittar du även om var och hur man ska återvinna och om alla miljömärkningar så som Krav och Svanen. Grön Guide är helt gratis och nedladdning sker via App Store.

Punkapp
Ett av de miljövänligaste sätten att ta sig fram är så klart med cykeln. Punkapp som ges ut i samarbete med Göteborgs Stad utger sig för att vara cyklistens bästa vän. Här hittar du Göteborgs alla pumpstationer och var du kan hitta lånecyklarna Styr & Ställ. Appen är gratis och nedladdning sker via App Store.

Tradera
Traderas app låter dig följa din budgivning på ett enkelt och smart sätt. Sker en förändring i någon auktion visas det klart och tydligt med en röd siffra. Det är väldigt enkelt att lägga upp egna annonser från telefonen och du kan också få en påminnelse när en auktion som du lagt bud på eller lagt i minneslistan håller på att gå ut. Tradera är även ganska snabba på att rätta till buggfixar. Appen där du kan fynda second hand är gratis och nedladdning sker via App Store.