torsdag 4 juli 2013

Om inredning och Etsy


Jag tycker verkligen om nätsidan Etsy där det går att få tag på väldigt mycket fina saker. Allt på Etsy säljs till fasta priser. Du kan skapa ett konto där du enkelt lägger till allt som du är intresserad av att köpa. Fraktkostnaden står specificerad på varans sida och priserna visas i svenska kronor. För att betala för varorna så är det smidigast att registrera ett konto hos Paypal, vilket i alla fall jag ser som ett säkert sätt att betala på. Värt att notera är att Etsy inte är enbart en affär, utan man handlar hos olika säljare. Allt som säljs på Etsy är unikt och ingenting får vara massproducerat. 

Själv har jag fastnat mycket för Rob Ryans produkter. Som böckerna This if for you och A sky full of kindness. Den senare handlar om två fåglar som ska bli föräldrar för första gången. Men jag gillar också hans andra produkter. Som vasen ovanför och sparbössan. 

Mitt hem är något Etsyfierat. Särskilt min soffa som rymmer ugglor (enbart de mindre är från Etsy), Gizmo från Gremlins och en Twin Peaks-kudde. Jag rekommenderar er alla att ta en titt på Etsy. Särskilt då exempelvis Rob Ryans produkter som är svåra att få tag på i Sverige. Men på Bokus finns exempelvis This is for you. Den finns även på Adlibris. Rob Ryans Etsy-sida finner ni här.

8 kommentarer:

 1. Ah, kan du inte skriva ngt negativt om Blondinbella? Din blogg e så mycket bättre än hennes! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heh, tack för din kommentar! Men nej, vill inte använda bloggen för att skriva negativt om någon. Kram, Oskar

   Radera
 2. Jag blev precis lite förälskad i precis allt. Lovar mig själv att konst skall få ta plats i min nya lägenhet (min första) i femtiotalets Göteborg. För jag vill att mina barn i sina Sommarprogram skall säga att de växte upp i en konstnärsfamilj. Med musik, bilder, texter, tavlor, köksgolvspoesi och kylskåpsdans. Och när någon frågar hur det var ska de svara att man som barn till konstnärer tror att det är normalt att ha kylskåpet i taket och när man kommer hem till andra, inte förstår varför de inte har det. De ska tro att de är något. För det är vi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh det låter fint, Amanda. Konst är fint. Blandar man det med mycket fantasi i sin vardag så når man ofta det allra finaste.

   Radera
 3. Roligt tips och en bra presentation av vad sidan Etsy är för ngt:) Fint sätt att sprida budskapet vidare om konsten. Personligt men samtidigt så pass distanserat att man inte känner att du försöker pracka på dina rekommendationer på dina läsare. Tummen upp för det! Klart värt att kolla närmare på sidan. Är bara lite nyfiken, varför just ugglor hemma i soffan? Fyndigt med tanke på talesättet att ngn kan sitta hemma och "uggla i soffan" :) //Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Elin. Försöker att aldrig pracka på andra något. Ang. ugglorna så gillar jag ugglor väldigt mycket. Och allt sånt passar bäst i soffan, känner jag. Kram, Oskar

   Radera